Краят на седмицата ще е прохладен, но облаците постепенно ще отстъпват

...
Краят на седмицата ще е прохладен, но облаците постепенно ще отстъпват
Коментари Харесай

Слънчев, но прохладен уикенд

Краят на седмицата ще е ветровит, само че облаците последователно ще отстъпват пред слънцето. Още рано сутринта в събота западната половина на страната ще е слънчева. На изток и най-много по крайбрежието ще е мъгливо. Възможни са и слаби валежи, с по-голяма възможност - по Южното Черноморие.

Температурите в събота сутринта на запад ще са близки до нулата, с условия за слани. Следобед живакът ще скочи до 16-21 градуса, а в неделя – с градус-два повече. Вятърът в Източна България ще остане с осезаеми североизточни пориви, които в неделния ден ще са относително по-слаби. 



Началото на идната седмица ще е слънчево. Вятърът в първите 2-3 дни ще утихне. Температурите ще се покачат с 2-3 градуса. От четвъртък до края на седмицата още веднъж ще нахлува леден въздух, с което температурите ще се намалят до прохладните есен ни равнища. Преминаващият леден фронт ще донесе и превалявания, по-напоителни в четвъртък и петък, най-много в западната половина на страната.



В региона на Камен бряг, където се намира заседналият кораб „ Вера Су ”, времето в региона ще остане неподходящо за евакуиране на заседналия кораб най-малко до събота. Тенденцията обаче е вълнението краткотрайно да отслабне. В събота оптималната височина на вълните ще е до 1,5-2 метра с пориви напразно към 50 км/ч. От неделя до към вторник морето ще се успокои, вятърът ще отслабне, давайки опция за някакви дейности по евакуиране на кораба.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР